Kuřecí řízek s celerovou natí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
zakysaná smetana
olej na smažení
1 plátek větší kuřecí řízek
pepřové koření na steak
čerstvá celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízek omyjeme, zbavíme tučnějších částí a rozklepeme. Posolíme a z obou stran zatlačíme pepřové koření na steak (používám ho na jakékoliv maso, nejen hovězí). Pomažeme zakysanou smetanou (ne light) a na ni zatlačíme najemno nakrájenou celerovou nať. Necháme odležet minimálně 2 - 3 hodiny

  2. Poté řízek trochu otřeme ze smetany, když jí použijeme příliš a nevsákne se, obalíme ve strouhance, vejci a znovu ve strouhance. Rozšlehané vejce předem trochu opepříme

  3. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a řízek po obou stranách dozlatova osmažíme

  4. Přílohou ke kuřecímu řízku s celerem mohou být brambory na jakýkoli způsob a samozřejmě nesmí chybět tatarská nebo ďábelská omáčka

  5. Recept je uveden na 1 porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!