Datlovo-fíkové marokánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

20 g máslo
50 g rozinky
80 g fíky
čokoláda na vaření
50 g cukr moučka
80 g datle
30 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
100 g vlašské ořechy
100 g loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Mandle i ořechy nahrubo nasekáme. Datle (bez pecky), fíky i rozinky nakrájíme nadrobno. Vše spolu promícháme

  2. Smetanu nalijeme do rendlíku, nejlépe s dvojitým dnem, přidáme cukr a máslo a uvedeme do varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání 2 minuty provaříme. Do horké kaše nasypeme nakrájené ovoce s ořechy, důkladně promícháme a směs necháme zcela vychladnout

  3. Ze studené směsi na plech vyložený pečícím papírem lžičkou dáváme malé hromádky a tvarujeme do placičky

  4. Datlovo-fíkové marokánky pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 175 °C a necháme je na plechu dojít a zchladnout

  5. Studené datlovo-fíkové marokánky na rovné straně potřeme čokoládou, necháme zaschnout a skladujeme je v suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!