Pudinkové jahodové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
100 g cukr moučka
260 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
na ozdobu
hořká čokoláda
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, nakrájeného másla, cukru moučka, prášku do pečiva a jahodového pudinkového prášku vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v chladničce.

  2. Odležené těsto rozdělíme na kousky a vmáčkneme do formiček vymazaných máslem tak, aby uprostřed těsta byla mírná prohlubeň. Těsto během pečení nabude.

  3. Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

  4. Upečené jahodové cukroví necháme zchladnout a potom cukroví opatrně vyklopíme z formiček. Když cukroví zcela vychladne, cukroví namočíme zčásti do rozehřáté hořké čokolády a necháme zaschnout.

  5. Pudinkové jahodové cukroví podáváme jako jemné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!