Krkovice na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
1 lžíce olej
máslo
2 lžíce rybí omáčka
uzená slanina
1/2 lžičky čerstvě mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice bez kosti
1 lžička mletá uzená paprika
1/2 lžičky mletý sušený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Méně tukem prorostlé maso z krkovičky očistíme a nakrájíme na plátky vysoké asi 2 cm. Plátky nebudeme naklepávat ani ochucovat. Chuť jim dodá marináda

  2. Připravíme si marinádu. V misce promícháme rybí omáčku s čerstvě mletým černým pepřem, uzenou červenou mletou paprikou a sušeným koriandrem. Pak do směsi přidáme prolisovaný česnek a 1 lžíci oleje. Připravenou marinádou maso silně potřeme ze všech stran a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc

  3. Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně 8 minut. Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut před servírováním odpočinout

  4. Krkovičku na grilu podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!