Krkovice na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 - 2 stroužky česnek
1 lžíce olej
máslo
2 lžíce rybí omáčka
uzená slanina
1/2 lžičky čerstvě mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice bez kosti
1 lžička mletá uzená paprika
1/2 lžičky mletý sušený koriandr
Postup Krkovice na grilu
Postup přípravy receptu
-
Méně tukem prorostlé maso z krkovičky očistíme a nakrájíme na plátky vysoké asi 2 cm. Plátky nebudeme naklepávat ani ochucovat. Chuť jim dodá marináda
Připravíme si marinádu. V misce promícháme rybí omáčku s čerstvě mletým černým pepřem, uzenou červenou mletou paprikou a sušeným koriandrem. Pak do směsi přidáme prolisovaný česnek a 1 lžíci oleje. Připravenou marinádou maso silně potřeme ze všech stran a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc
Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně 8 minut. Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut před servírováním odpočinout
Krkovičku na grilu podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.