Pstruh s lískovými oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
10 g máslo
4 lžíce máslo
2 ks pstruh
4 lžíce hladká mouka
100 g lískové oříšky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme v rozpáleném oleji asi 10 minut po obou stranách.

  2. Tuk z pánve slijeme, přidáme máslo a znovu opékáme asi 5 minut z každé strany. Ryba přijme chuť i vůni másla.

  3. Mezitím si na druhé pánvi na másle opečeme rozpůlená lísková jádra, ale pouze lehce, nesmí ztmavnout.

  4. Pstruhy podáváme pokapané máslem z pánve a zasypané lískovými oříšky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!