Pstruh s lískovými oříšky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 10 g máslo 4 lžíce máslo 2 ks pstruh 4 lžíce hladká mouka 100 g lískové oříšky mletý černý pepř
Postup Pstruh s lískovými oříšky recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme v rozpáleném oleji asi 10 minut po obou stranách.
Tuk z pánve slijeme, přidáme máslo a znovu opékáme asi 5 minut z každé strany. Ryba přijme chuť i vůni másla.
Mezitím si na druhé pánvi na másle opečeme rozpůlená lísková jádra, ale pouze lehce, nesmí ztmavnout.
Pstruhy podáváme pokapané máslem z pánve a zasypané lískovými oříšky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.