Pstruh s česnekovým dipem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150-200 ml olej 1 lžička sůl 8 plátků máslo 2 ks citron 2 lžičky rybí koření 4 ks střední pstruh omáčka 5 stroužků česnek sůl 80-90 ml mléko 1 kostka tvaroh 1 lžička podravka 1 svazek jarní cibulka 1 lžička koření na steak
Postup Pstruh s česnekovým dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Prosolíme je a posypeme rybím kořením. Vložíme do misky, zalijeme olejem, uzavřeme, vložíme do ledničky a necháme 2 hodiny marinovat.
Poté pstruhy položíme na dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha vložíme kousek másla, obložíme ho plátky citronu a velmi důkladně zabalíme. Na rozehřátém grilu pečeme asi 35 minut. Pstruha během grilování otáčíme.
Česnek utřeme se solí nebo nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, mléko, vegetu, koření a vymícháme dohladka. Podle chuti přisolíme.
Pstruha podáváme na alobalu, přelitého česnekovým dipem, obloženého čerstvou zeleninou a ozdobeného plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvé bílé pečivo.