Pstruh s česnekovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150-200 ml olej
1 lžička sůl
8 plátků máslo
2 ks citron
2 lžičky rybí koření
4 ks střední pstruh
omáčka
5 stroužků česnek
sůl
80-90 ml mléko
1 kostka tvaroh
1 lžička podravka
1 svazek jarní cibulka
1 lžička koření na steak

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Prosolíme je a posypeme rybím kořením. Vložíme do misky, zalijeme olejem, uzavřeme, vložíme do ledničky a necháme 2 hodiny marinovat.

  2. Poté pstruhy položíme na dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha vložíme kousek másla, obložíme ho plátky citronu a velmi důkladně zabalíme. Na rozehřátém grilu pečeme asi 35 minut. Pstruha během grilování otáčíme.

  3. Česnek utřeme se solí nebo nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, mléko, vegetu, koření a vymícháme dohladka. Podle chuti přisolíme.

  4. Pstruha podáváme na alobalu, přelitého česnekovým dipem, obloženého čerstvou zeleninou a ozdobeného plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvé bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!