Pstruh s bylinkovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
4 lžíce citronová šťáva
4 ks kuchaný pstruh (400 g)
příloha
2 stroužky česnek
4 lžíce máslo
1 svazek petrželka
2 ks cibule
1 svazek pažitka
1 svazek kopr
100 g anglická slanina
na ozdobu
citron
4 snítky bylinky
2 ks pevné rajče

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, vnitřek pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec pstruha obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji jej opékáme asi 7 minut po každé straně.

  2. Anglickou slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a na jemno nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Bylinky propláchneme, usušíme a jemně nasekáme.

  3. Polovinu bylinek smícháme se 2 lžícemi másla, vložíme do čtyř tvořítek na led a uložíme do mrazničky ztuhnout.

  4. Zahřejeme zbylé máslo, necháme na něm rozpustit slaninu, přidáme cibuli i česnek a osmahneme dozlatova. Přidáme zbylé bylinky a prohřejeme.

  5. Pstruhy upravíme na talíře a polijeme slaninou s bylinkami. Obložíme rajskými jablíčky a ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem. Pstruha s bylinkovým máslem podáváme ozdobeného snítkou bylinek a měsíčkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!