Pstruh po podgoricku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks pstruh
olej na smažení
omáčka
4 stroužky česnek
petrželka
4-6 lžic kysaná smetana
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy, nejlépe půlkilové očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, lehce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách ve větším množství oleje.

  2. Česnek a petrželovou nať nasekáme nadrobno, promícháme se smetanou.

  3. Pstruhy rozdělíme na poloviny, páteř vyjmeme, poloviny rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou smetanovou zálivkou.

  4. Pstruh po podgoricku podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!