Pstruh po mlynářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
120 g máslo
1 ks citron
- - mouka hladká
4 ks pstruh
- - pepř mletý
- - bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!