Kedgeree recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
1/2 lžičky kurkuma
pepř
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky mletý kmín
1 hrnek dlouhozrnná rýže
1/4 lžičky mletý zázvor
1 lžíce kukuřičný olej
230 g plátky z tresky
230 g plátky uzené tresky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a vejce uvaříme natvrdo

  2. Ryby dáme do velké hluboké pánve se silným dnem, přelijeme vodou a zvolna vaříme na mírném ohni 10-15 minut. Ryby přeneseme lopatkou s otvory na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a případně doplníme vodou na 2 1/2 hrnku

  3. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty doměkka. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby, a dusíme 20 minut doměkka. Během uvedené doby by se měla všechna tekutina vstřebat

  4. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme po délce na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy