Kebab z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
tymián
1,5 dl voda
estragon
oregano
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
500 g mleté hovězí maso
100 g bílý jogurt
1/2 lžičky drcený kmín
drcený kmín
500 g mleté vepřové maso
1 špetka mletý černý pepř
100 g jogurtová majonéza
1 lžička koření čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Obě mletá masa smícháme. Velkou cibuli očistíme, nakrájíme najemno a vsypeme k masu. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, ostatní koření a vodu. Důkladně promícháme a směs necháme chvíli odležet v chladu

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Česnek očistíme a prolisujeme. Spojíme jogurt, majonézu a zakysanou smetanu. Omáčku ochutíme česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem

  3. Předehřejeme troubu na 220 °C. Z masové hmoty namočenýma rukama tvoříme šišky, které klademe na rošt. Rychle zapečeme v troubě. Jakmile se maso zpotí, snížíme teplotu na 175 °C a šišky obrátíme. Pak je dopečeme

  4. Kebaby z mletého masa vložíme do misky s alobalem, zabalíme a vrátíme do vypnuté trouby. Budou dobře šťavnaté

  5. Kebab z mletého masa podáváme s pečivem, česnekovou omáčkou a zdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!