Pstruh plněný žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
4 ks pstruh
100 g žampiony
citronová šťáva
zelená petrželka
100 g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy vykucháme, očistíme a omyjeme. Pstruhy posolíme, pokapeme citronem a asi na hodinu necháme odležet.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nasekanou cibuli osmahneme na slanině, přidáme žampiony a podusíme. Směs promícháme.

  3. Pstruhy naplníme podušenou směsí a každého zvlášť důkladně zabalíme do čtverce alobalu vymazaného máslem.

  4. Pstruhy plněné žampiony pečeme v horké troubě 10 - 15 minut.

  5. Hotové pstruhy plněné žampiony podáváme přímo v alobalu, který nařežeme tak, aby šťáva nevytekla. Jako přílohu podáváme brambory s máslem, citronem a nakonec je posypeme zelenou petrželkou. Pstruha plněného žampiony můžeme připravit i na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!