Domácí kynuté těsto na pizzu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 lžiček cukr
0,5 lžiček sůl
0,5 hrnků mléko
2 lžíce olivový olej
2,75 hrnky hladká mouka
0,5 hrnků vlažná voda
30 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek

  2. Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, které se nelepí na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Obvykle využiji troubu vyhřátou na 40 °C

  3. Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut

  4. Tato dávka těsta vystačí na 3 - 4 tenoučké velké pizzy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!