Pstruh nadívaný česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks pstruh
1 lžíce olivový olej
1 svazeček zelená petrželka
1 lžička koření na ryby
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
citron

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, omyjeme, nasolíme a zakapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Petrželku opláchneme, jemně nasekáme a přidáme k prolisovanému česneku. Do misky přidáme koření na ryby, olivový olej a utřeme vše do hladké hmoty.

  3. Pstruhy naplníme připravenou česnekovou směsí.

  4. Máslo rozpustíme na pánvi a pstruhy na něm zvolna opékáme z každé strany asi 10 minut.

  5. Pstruhy nadívané česnekem servírujeme s uvařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!