Pstruh na lučních bylinách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 svazek petrželka
1 svazeček máta
1 svazeček šťovík
1 svazek kerblík
1 svazeček potočnice
1 šálek bílé víno
1 šálek zeleninový bujon
4 ks pstruh kuchaný (á 250g)
1 svazeček kopřiva
1 svazeček jetel
1 svazeček pampeliška
300 ml ocet s květy černého bezu

Postup přípravy receptu

  1. Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.

  2. Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.

  3. Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!