Pstruh na lučních bylinách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 svazek petrželka 1 svazeček máta 1 svazeček šťovík 1 svazek kerblík 1 svazeček potočnice 1 šálek bílé víno 1 šálek zeleninový bujon 4 ks pstruh kuchaný (á 250g) 1 svazeček kopřiva 1 svazeček jetel 1 svazeček pampeliška 300 ml ocet s květy černého bezu
Postup Pstruh na lučních bylinách recept
Postup přípravy receptu
-
Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.
Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.
Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.