Pstruh na cibuli a česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
máslo
brambory
2 ks cibule
1 ks mrkev
4 ks pstruh
olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy dobře omyjeme, osušíme. Pak ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet

  2. Na rozpálený olej s máslem vložíme připravené pstruhy a opečeme je maximálně 5 minut. Po otočení ryby zasypeme kroužky cibule a plátky česneku. Zakapeme citronem a poklademe kousky másla. Pro zpestření přidáme kolečka mrkve. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut opékat

  3. Pstruha na cibuli a česneku podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!