Provensálský králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 ks králík
1 kelímek smetana ke šlehání
podle potřeby
slanina
sůl
hořčice
1-2 ks bobkový list
grilovací koření
provensálské koření
mletý černý pepř
celý černý pepř
celé nové koření
polévková zelenina v soli
3 ks piri piri papričky
podle chuti
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme. Porce králíka osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme plátky uzeného bůčku nebo slaniny.

  2. Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme.

  3. Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava.

  4. Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!