Plněné bramborové knedlíky s uzeninou a kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
10 dkg sádlo
vegeta
30 dkg uzenina
5 dkg špek
2 lžíce hladká mouka
10 dkg hrubá mouka
2 ks střední cibule
mletý černý pepř
6 ks střední brambory
1 ks menší kapusta

Postup přípravy receptu

  1. brambor (uvařených, oloupaných, vychladlých) nastrouháme do mísy najemno. Přidáme jedno vejce, jednu lžičku soli, 10 dkg hrubé mouky. Vypracujeme hladké těsto

  2. Jakoukoliv uzeninu nameleme, přidáme špetku pepře, špetku vegety a promícháme. Z bramborového těsta vypracujeme válečky, které překrojíme na menší dílky. Každý dílek plníme mletou uzeninou. Knedlíky naplněné uzeninou vkládáme do vařící vody, necháme vyplavat na povrch, vyjmeme do mísy a omastíme

  3. Jednu malou kapustu očistíme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Na pánvi osmažíme špek s nakrájenou cibulkou dozlatova, zasypeme 2 lžicemi hladké mouky. Udušenou kapustu z poloviny scedíme, přidáme připravenou jíšku s cibulkou a necháme mírně provařit. Přidáme šest stroužku česneku a ochutíme pepřem, solí, popřípadě vegetou. Uzenina může být pomleta nebo nakrájena na kostičky

  4. Na talíř naneseme kapustu, přidáme knedlíky (rozkrojené nebo v celku), můžeme ještě vylepšit osmaženou cibulkou. Plněné bramborové knedlíky s uzeninou a podušenou kapustou podáváme jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!