Přírodní hovězí závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
kečup
1 ks mrkev
1 lžička hladká mouka
4 plátky anglická slanina
80 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
4 plátky hovězí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z hovězí kýty omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Sýr nakrájíme na čtyři kostky o váze asi 20 g

  2. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme kečupem. Poklademe slaninou, mrkví a sýrem, svineme do závitku a spojíme jehlami nebo párátky

  3. Na rozpáleném oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zbavíme jehel a uchováme na teple. Šťávu necháme vysmahnout, potom výpek zaprášíme mouku, orestujeme a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a vložíme do ní závitky

  4. Přírodní hovězí závitky podáváme s dušenou rýží a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!