Přírodní hovězí závitky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar kečup 1 ks mrkev 1 lžička hladká mouka 4 plátky anglická slanina 80 g tvrdý sýr mletý černý pepř 4 plátky hovězí kýta
Postup Přírodní hovězí závitky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z hovězí kýty omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Sýr nakrájíme na čtyři kostky o váze asi 20 g
Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme kečupem. Poklademe slaninou, mrkví a sýrem, svineme do závitku a spojíme jehlami nebo párátky
Na rozpáleném oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zbavíme jehel a uchováme na teple. Šťávu necháme vysmahnout, potom výpek zaprášíme mouku, orestujeme a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a vložíme do ní závitky
Přírodní hovězí závitky podáváme s dušenou rýží a zeleninovými saláty.