Pravá ohnivá krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 stroužků česnek
1 šálek vývar
1 kulička malá feferonka
500 g vepřová krkovice bez kosti
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
ostrý kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, maso osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme rozležet.

  2. Na olejem potřené pánvi opečeme maso z obou stran, maso přeložíme do pekáčku vytřeného olejem, přidáme nakrájenou cibuli, 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku, nakrájenou malou feferonku a zalijeme ostrým kečupem a šálkem vývaru.

  3. Ohnivou krkovičku vložíme do vyhřáté trouby, zakryjeme poklicí a podusíme doměkka.

  4. Pravou ohnivou krkovičku podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem, případně jen s pečivem.

  5. Tip: Pokud pokrájíme feferonku i se semínky, získáme pikantnější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!