Pravá ohnivá krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6-8 stroužků česnek 1 šálek vývar 1 kulička malá feferonka 500 g vepřová krkovice bez kosti podle potřeby olej podle chuti sůl ostrý kečup mletý černý pepř
Postup Pravá ohnivá krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, maso osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme rozležet.
Na olejem potřené pánvi opečeme maso z obou stran, maso přeložíme do pekáčku vytřeného olejem, přidáme nakrájenou cibuli, 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku, nakrájenou malou feferonku a zalijeme ostrým kečupem a šálkem vývaru.
Ohnivou krkovičku vložíme do vyhřáté trouby, zakryjeme poklicí a podusíme doměkka.
Pravou ohnivou krkovičku podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem, případně jen s pečivem.
Tip: Pokud pokrájíme feferonku i se semínky, získáme pikantnější chuť.