Povidlové koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 kostek cukr
0.5 lžičky sůl
4 lžíce máslo
1 lžíce rum
3 ks žloutek
2 dl mléko
30 g droždí
7 dl hladká mouka
náplň
povidla
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobené droždí a necháme vykynout. Do prosáté mouky dáme sůl, žloutky, máslo, rum, vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.

  2. Těsto na pomoučněném vále rozválíme na sílu 1 cm a kulatou formičkou vykrajujeme koblihy. Na polovinu vykrojených koleček dáme povidla, přikryjeme prázdnými kolečky a okraje kolem dokola dobře stlačíme. Koblihy necháme kynout asi 20 minut.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vkládáme do něj koblihy vrchní stranou dolů

  4. a po obou stranách smažíme do červena.

  5. Usmažené povidlové koblihy vyjmeme a posypeme práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!