Povidlové koblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 kostek cukr 0.5 lžičky sůl 4 lžíce máslo 1 lžíce rum 3 ks žloutek 2 dl mléko 30 g droždí 7 dl hladká mouka náplň povidla na ozdobu cukr moučka podle potřeby olej na smažení
Postup Povidlové koblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobené droždí a necháme vykynout. Do prosáté mouky dáme sůl, žloutky, máslo, rum, vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
Těsto na pomoučněném vále rozválíme na sílu 1 cm a kulatou formičkou vykrajujeme koblihy. Na polovinu vykrojených koleček dáme povidla, přikryjeme prázdnými kolečky a okraje kolem dokola dobře stlačíme. Koblihy necháme kynout asi 20 minut.
Na pánvi rozehřejeme olej, vkládáme do něj koblihy vrchní stranou dolů
a po obou stranách smažíme do červena.
Usmažené povidlové koblihy vyjmeme a posypeme práškovým cukrem.