Povidlové škebličky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
200 g máslo
povidla
cukr moučka
vanilkový cukr
370 g hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout, zakysanou smetanu vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Máslo promačkáme s moukou, špetkou soli a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Vypracujeme kouli, kterou necháme v lednici hodinu odležet

  2. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která naplníme lžičkou povidel a pomocí tvoříme přeložíme. Můžeme si pomoci rukama a okraje zatlačit vidličkou, případně tvořit šátečky

  3. Povidlové škebličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dorůžova upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké povidlové škebličky obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru

  4. Povidlové škebličky jsou dobré ihned po upečení, ale i pár dní poté, vydrží dlouho křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!