Karamelový korpus recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
9 lžic voda
30 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek do pečiva
30 dkg polohrubá výběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve z celkového množství cukru odebereme 2 lžíce a roztavíme na světle hnědo, necháme mírně zchladnout, zalijeme 9 lžícemi vody a necháme rozpustit. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s horkou karamelovou vodou. Dále postupně přidáme ostatní cukr (i vanilkový), potom pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky

  2. Karamelový korpus upečeme v předehřáté troubě

  3. Karamelový korpus je bez jakéhokoli tuku, ale voda mu dává vláčnost. Jen se lépe krájí až po pár hodinách, jinak se trochu drolí. Nejčastěji ho upeču ráno a večer teprve rozkrojím. Korpus potom naplníme a ozdobíme podle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!