Pošírovaný losos s citronovou majonézou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
2 ks žloutek
tymián
1 ks pórek
1 ks mrkev
fenykl
4 plátky losos
bobkový list
nové koření
citronová šťáva
bílý vinný ocet
rostlinný olej
1 lžíce dijonská hořčice
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce s vodou. Dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidáme kapku bílého vinného octa, čerstvý tymián a petrželku

  2. Do hrnce s vodou vložíme lososa a přivedeme k varu. Mezitím v míse rozmícháme žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šleháme a pomalu přiléváme olej, až majonéza zhoustne

  3. Fenykl nakrájíme na co nejtenčí plátky, zakápneme citronem, dochutíme solí a pepřem

  4. Pošírovaného lososa servírujeme s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!