Pórkový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
citron
400 g pórek
mletý pepř
150 g sterilované žampiony
300 g sterilovaná kukuřice
180 g tatarská omáčka
250 g sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Pórky očistíme a nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky, dáme je do vhodné nádoby, přikryjeme a povaříme asi 10 minut v mikrovlnné troubě

  2. Sterilovanou zeleninu a žampiony slijeme z nálevu

  3. Okapaný hrášek, kukuřici a žampiony vsypeme do mísy, zalijeme tatarskou omáčkou a promícháme. Uvařený pórek necháme vystydnout, okapat, pokrájíme ho na menší kousky a přimícháme k ostatním surovinám. Salát dochutíme solí, pepřem a citronem

  4. Pórkový salát podáváme s opečeným toastovým chlebem jako lehkou večeři či svačinu

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!