Pórková polévka pro balotala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
150 ml mléko
1 lžička mouka
350 ml voda
1 ks pórek

Postup přípravy receptu

  1. Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Pro své dítko kupuji všechnu zeleninu BIO nebo používám ze zahrádky na chatě.

  2. Jednoduše si ukrojíme lžičku másla, rozehřejeme ji v kastrůlku. Přidáme připravený pórek a lehce ho opražíme. Přidáme vodu tak, aby byl pórek potopený. Vaříme doměkka. Jakmile je pórek měkký, slijeme vodu, jemně zaprášíme hladkou moukou (stačí lžička) a dolijeme BIO mlékem. Používám i kravské, když je v malém množství neuškodí, a v BIO kvalitě už vůbec ne. Doléváme podle potřeby a na závěr promixujeme podle preferencí dítěte.

  3. Pórková polévka pro batolata je moc dobrá. Jen s ní opatrně, pokud máte děťátko náchylné na prdíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!