Římský salát v jogurtu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks ředkvičky
2 ks rajče
300 g bílý jogurt
chilli koření
0,5 ks salátová okurka
mletý černý pepř
4 ks cherry rajčata
1 hlávka římský salát
1 lžička extra panenský olivový olej
1 lžička umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu dobře omyjeme a rajčata zbavíme bubáků. Římský salát podélně nařežeme asi na 2 cm široké pásy a potom nakrájíme na nudličky. Ředkvičky nakrájíme podle velikosti na půlkolečka nebo na plátky stejně jako cherry rajčata. Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky

  2. K nakrájené zelenině přidáme po lžičce umeocet a panenský olivový olej, vmícháme bílý jogurt a okořeníme podle chuti solí, čerstvě mletým pepřem a chilli kořením

  3. Pokud potřebujeme více sytou variantu salátu, přidáme šálek uvařené vychladlé rýže nebo těstovin a 150 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky. Milovníci masa si mohou nakrájet 200 g kuřecí, krůtí nebo vepřové šunky na kostičky a promíchat

  4. Římský salát v jogurtu podáváme podle chuti k různým příležitostem samotný nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!