Římský salát s pečeným krůtím masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 lžičky hořčice
75 g sýr
150 ml olivový olej
2 lžičky citronová šťáva
3 lžičky worcesterská omáčka
mletý černý pepř
toustový chléb
2 hlávky římský salát
1 ks krůtí prso

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso okořeníme solí a pepřem a dáme péct do trouby. Podle hmotnosti to potrvá asi 30 - 45 minut při teplotě 160 °C

  2. Toustový chleba nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na troše olivového oleje. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Olej smícháme s hořčicí, worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou, lžící nastrouhaného sýru a špetkou soli a pepře

  3. V zálivce namočíme list salátu, ochutnáme, zda je dost ochucená, a případně dosolíme nebo dopepříme. Promícháme se salátem, krutony, dozdobíme hoblinami sýru a na tenké plátky nakrájeným masem

  4. Římský salát s pečeným krůtím masem podáváme jako chutnou večeři

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!