Římský salát s pečeným krůtím masem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 lžičky hořčice 75 g sýr 150 ml olivový olej 2 lžičky citronová šťáva 3 lžičky worcesterská omáčka mletý černý pepř toustový chléb 2 hlávky římský salát 1 ks krůtí prso
Postup Římský salát s pečeným krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso okořeníme solí a pepřem a dáme péct do trouby. Podle hmotnosti to potrvá asi 30 - 45 minut při teplotě 160 °C
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na troše olivového oleje. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Olej smícháme s hořčicí, worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou, lžící nastrouhaného sýru a špetkou soli a pepře
V zálivce namočíme list salátu, ochutnáme, zda je dost ochucená, a případně dosolíme nebo dopepříme. Promícháme se salátem, krutony, dozdobíme hoblinami sýru a na tenké plátky nakrájeným masem
Římský salát s pečeným krůtím masem podáváme jako chutnou večeři
Zdroj: Eklasa.cz