Pomerančová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bílek
2 ks pomeranč
1 ks čokoláda
1-2 lžíce med
2-3 plátky želatina
250 g bílý jogurt
200 ml smetana ke šlehání
150 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu.

  2. Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout.

  3. Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout.

  4. Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky.

  5. Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu.

  6. Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout.

  7. Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!