Bažant na pivě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 kuličky jalovec
1 ks bažant
2 kuličky nové koření
100 g anglická slanina
1 - 2 lžíce sójová omáčka
4 kuličky celý pepř
pivo 10°
200 ml pivo 10° (min.)
1 sklenka houby v tuku (250ml)

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý

  2. Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omáčku. Do marinády naložíme, nejlépe přes noc, prošpikovaného bažanta

  3. Během pečení bažanta několikrát otočíme, houby promícháme a podle potřeby podléváme pivem. Bažanta na pivě pečeme asi 60 - 80 minut do změknutí

  4. Jako přílohu k bažantovi na pivě doporučuji dušenou nebo vařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!