Polské klobásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 lžičky majoránka
2 dl voda
500 g vepřová plec
300 g hovězí kližka
200 g vepřová kýta
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička rychlosůl

Postup přípravy receptu

  1. Kromě uvedených ingrediencí si připravíme balíček vepřových střívek.

  2. Vepřovou plec a kýtu nakrájíme, promícháme s mletým hovězím masem, prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Spojíme s teplou vodou a necháme 2 hodiny marinovat.

  3. Vepřová střívka naplníme a udíme je asi 4 hodiny. Polské klobásky máme tak hotové a podáváme je třeba s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!