Tradiční polské holoubky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 sklenice vývar
1 ks cibule
vegeta
cukr krupice
bobkový list
1 hlávka hlávkové zelí
1 sklenka rajský protlak
1 sklenice vařená rýže
mletý černý pepř
250 g směs mletého masa
hřiby nebo žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Z velkého hlávkového zelí odstraníme kořen a hlávku uvaříme ve slané vodě. Vaříme 15 minut, potom scedíme, necháme vystydnout a lístek po lístku oddělíme od hlávky

  2. Maso opečeme na mírném ohni. To samé uděláme s nadrobno pokrájenou cibulkou a očištěnými hřiby nebo žampiony. Potom vše smícháme s předem uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem

  3. Hotovou masovou směs navrstvíme na lístky zelí a zavineme. Posléze holoubky klademe do hrnce a zalijeme je vývarem (kuřecí nebo zeleninový) s rajským protlakem. Přidáme bobkový list, vegetu a cukr, pokud je protlak až moc kyselý

  4. Polské holoubky vaříme na mírném ohni asi 45 minut

  5. Tradiční polské holoubky jsou výborné jen tak na talířku jako hlavní chod. Dobře chutnají s vekou nebo brambory

  6. Vegetariáni mohou vynechat mleté maso a nahradit jej větším množstvím rýže a hub.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!