Polská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 5 ks žloutek 1 dl mléko šafrán 40 g droždí 120 g cukr moučka vanilkový cukr 0.5 kg hladká mouka
Postup Polská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem šleháme v horké lázni, až zbělají a zhoustnou.
V troše teplého mléka rozmícháme droždí, přidáme je i s ostatními přísadami do žloutkové směsi a dobře promícháme. Vmícháme rozehřáté máslo a po opětovném důkladném promíchání vložíme do vymaštěné formy. Těsto na polskou bábovku přikryjeme ubrouskem a necháme nakynout. Pak polskou bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečenou polskou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme se do ní pustit.