Polská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
5 ks žloutek
1 dl mléko
šafrán
40 g droždí
120 g cukr moučka
vanilkový cukr
0.5 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem šleháme v horké lázni, až zbělají a zhoustnou.

  2. V troše teplého mléka rozmícháme droždí, přidáme je i s ostatními přísadami do žloutkové směsi a dobře promícháme. Vmícháme rozehřáté máslo a po opětovném důkladném promíchání vložíme do vymaštěné formy. Těsto na polskou bábovku přikryjeme ubrouskem a necháme nakynout. Pak polskou bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  3. Upečenou polskou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme se do ní pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!