Lucčin dortík recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 sklenka olej
2 ks vejce
1 ks vejce
125 g máslo
4 lžíce rum
2 lžíce kakao
750 ml voda
1 sklenka voda
1 balíček prášek do pečiva
500 g tvaroh
6 lžic cukr krupice
200 g cukr moučka
1,5 sklenka cukr moučka
200 g ovoce
1 balíček vanilkový cukr
1 sklenka polohrubá mouka
2 balíčky ovocný pudink v prášku
1,5 balíček vitacit

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem

  2. Do mísy dáme mouku, cukr, olej, vodu, vejce, kakao, prášek do pečiva a vše vyšleháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na připravený plech a zvolna upečeme

  3. Mezitím ušleháme tvaroh s máslem, cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem a rumem to hladké hmoty. Hmotu rozetřeme na vychladlé těsto a poklademe omytým a okapaným ovocem

  4. Z vody nebo ovocné šťávy, cukru, pudinkových prášků a vitacitu svaříme rosol. Povaříme stejně dlouho jako klasický pudink a ještě teplé, ne však horké, nalijeme na připravený základ a uhladíme

  5. Do druhého dne necháme Lucčin dortík ztuhnout a podáváme. Můžeme zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!