Polévka z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1-2 ks vejce 2 ks cibule 100 g žampiony 1 lžička sladká mletá paprika pálivá mletá paprika 4-5 lžic ovesné vločky mletý černý pepř 300 g mleté maso (hovězí, vepřové)
Postup Polévka z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozhřejeme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Pak přidáme mleté maso a pořádně jej osmažíme. Přisypeme vločky, trochu soli a vše zalijeme vodou.
Polévku vaříme asi půl hodiny.
Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a lžíci oleje je podusíme. Zasypeme je oběma druhy paprik a pepřem a přidáme je do polévkového základu a vaříme.
Do vroucí polévky rozšleháme podle potřeby jedno nebo dvě vejce a polévku dochutíme.
Podáváme ji teplou a s pečivem.