Polévka z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1-2 ks vejce
2 ks cibule
100 g žampiony
1 lžička sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika
4-5 lžic ovesné vločky
mletý černý pepř
300 g mleté maso (hovězí, vepřové)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozhřejeme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Pak přidáme mleté maso a pořádně jej osmažíme. Přisypeme vločky, trochu soli a vše zalijeme vodou.

  2. Polévku vaříme asi půl hodiny.

  3. Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a lžíci oleje je podusíme. Zasypeme je oběma druhy paprik a pepřem a přidáme je do polévkového základu a vaříme.

  4. Do vroucí polévky rozšleháme podle potřeby jedno nebo dvě vejce a polévku dochutíme.

  5. Podáváme ji teplou a s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!