Polévka z ovesných vloček 2 recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks žloutek
3 dl mléko
1 l voda
zakysaná smetana
4 dkg ovesné vločky
1 kostka zeleninový bujon
20 dkg Mražená jarní zeleninová směs
2 lžíce másla nebo rostliného tuku
petželka zelená

Postup přípravy receptu

  1. Vločky řádně propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka

  2. Potom vločky rozmixujeme, nebo je můžeme scedit a použít pouze vývar

  3. Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky

  4. Vývar s vločkami přivedeme k varu, vložíme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut

  5. Při podávání můžeme polévku zjemnit lžičkou smetany. Zdobíme zelenou petrželkou

  6. V létě raději použijeme zeleninu čerstvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!