Polévka z kedluben s mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 svazek petrželka 350 g mrkev 500 g kedlubna 65 g krupice 1 l zeleninový vývar 1 lžíce rostlinný tuk 2 svazky jarní cibulka 300 g mražený hrášek
Postup Polévka z kedluben s mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a ve vývaru asi 10 minut povaříme.
Svaříme 125 ml vody s troškou soli a tukem. Vsypeme krupici a necháme zchladnout. Omyjeme petrželku, osušíme a usekáme. Spolu s vejcem ji přidáme ke krupici a vypracujeme hladkou hmotu, ze které rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kulaté knedlíčky.
Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Do vroucí vody vsypeme mražený hrášek, pórek a noky a na středním plameni vaříme přibližně 10 minut. Nakonec podle chuti osolíme.
Polévku z kedluben s mrkví podáváme horkou.