Polévka z kedluben s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 svazek petrželka
350 g mrkev
500 g kedlubna
65 g krupice
1 l zeleninový vývar
1 lžíce rostlinný tuk
2 svazky jarní cibulka
300 g mražený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a ve vývaru asi 10 minut povaříme.

  2. Svaříme 125 ml vody s troškou soli a tukem. Vsypeme krupici a necháme zchladnout. Omyjeme petrželku, osušíme a usekáme. Spolu s vejcem ji přidáme ke krupici a vypracujeme hladkou hmotu, ze které rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kulaté knedlíčky.

  3. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Do vroucí vody vsypeme mražený hrášek, pórek a noky a na středním plameni vaříme přibližně 10 minut. Nakonec podle chuti osolíme.

  4. Polévku z kedluben s mrkví podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!