Polévka z hrášku a brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
3 ks brambory
0.5 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
zeleninový vývar
petrželová nať
1 šálek sterilovaný hrášek
příloha
1 lžička máslo
1 ks houska

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek umixujeme, nebo propasírujeme sítem. Petrželovou nať nakrájíme na drobno.

  2. V osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a krátce osmahneme do světlé jíšky. Tu postupně podléváme vývarem, dobře rozmícháme a asi 15 minut vaříme. Potom do polévky vmícháme hráškovou kaši, uvařené brambory a petrželovou nať.

  3. Housku nakrájíme na malé hranolky, ty osmahneme na lžičce másla.

  4. Polévka z hrášku a brambor podáváme horkou. Krutonky podáváme na samostatném talířku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!