Polévka z hrášku a brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 3 ks brambory 0.5 ks cibule 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř zeleninový vývar petrželová nať 1 šálek sterilovaný hrášek příloha 1 lžička máslo 1 ks houska
Postup Polévka z hrášku a brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek umixujeme, nebo propasírujeme sítem. Petrželovou nať nakrájíme na drobno.
V osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a krátce osmahneme do světlé jíšky. Tu postupně podléváme vývarem, dobře rozmícháme a asi 15 minut vaříme. Potom do polévky vmícháme hráškovou kaši, uvařené brambory a petrželovou nať.
Housku nakrájíme na malé hranolky, ty osmahneme na lžičce másla.
Polévka z hrášku a brambor podáváme horkou. Krutonky podáváme na samostatném talířku.