Polévka z divorostoucích bylin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks žloutek
0.5 šálku smetana
50 g šťovík
1 ks středně velká cibule
3 dl zeleninový vývar
1 ks hlávkový salát
250 g čerstvý špenát
100 g mladá kopřiva
4 plátky grahamový chléb
2 lžíce máslo nebo neztužený rostlinný tuk
podle chuti
muškátový oříšek
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špenát, kopřivy, šťovík a hlávkový salát přebereme, umyjeme a překrájíme na menší kousky.

  2. V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a v něm opražíme jemně posekanou cibuli. Přidáme zeleninu a podlijeme vývarem. Polévku dáme vařit, ochutíme ji mořskou solí, kořením, muškátovým květem a v mixéru rozmixujeme. Dáme zpět do hrnce a polévku z divorostoucích bylin ještě prohřejeme.

  3. Žloutek vymícháme nahladko se smetanou, polévku odstavíme a zahustíme. Plátky chleba pokrájíme na malé kostičky, opražíme na másle dozlatova, dáme do polévky z divorostoucích bylin a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!