Polévka z červené řepy na studeno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 svazek ředkvičky
1 ks rajče
1 ks citron
2 sklenice kefír
1 ks salátová okurka
1 svazek červená řepa
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
cukr
sůl
mletý pepř
na ozdobu
1 svazek kopr

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu dobře očistíme a umyjeme. Řepu (použijeme svazek menších kousků) nakrájíme na malé kostičky, zalijeme 3 sklenicemi horké vody, osolíme a uvaříme. Uvařenou červenou řepu necháme vychladnout.

  2. Řepu rozmixujeme s ostatní zeleninou a kefírem, osolíme, opeříme, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Vejce oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme do polévky před podáváním.

  3. Polévku z červené řepy podáváme na studeno a sypeme čerstvými bylinkami podle chuti. Dobře chutná třeba s koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!