Polévka z červené řepy a rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 l zeleninový vývar 3 ks červená řepa 1 ks čerstvý sýr 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva sterilovaná rajčata podle potřeby olej na ozdobu 1 snítka bazalka
Postup Polévka z červené řepy a rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme v tlakovým hrnci 3 červené řepy (asi 30 minut). Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme.
V hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou řepu, společně necháme orestovat. Dále přidáme konzervu loupaných rajčat a zalijeme nejlépe zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit asi 10 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec do polévky vložíme nejlépe čerstvý sýr, nebo také kousky mozzarelly a dozdobíme bazalkou.
Polévku z červené řepy a rajčat ihned podáváme k jídlu.