Polévka z červené řepy a rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 l zeleninový vývar
3 ks červená řepa
1 ks čerstvý sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva sterilovaná rajčata
podle potřeby
olej
na ozdobu
1 snítka bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme v tlakovým hrnci 3 červené řepy (asi 30 minut). Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme.

  2. V hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou řepu, společně necháme orestovat. Dále přidáme konzervu loupaných rajčat a zalijeme nejlépe zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit asi 10 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec do polévky vložíme nejlépe čerstvý sýr, nebo také kousky mozzarelly a dozdobíme bazalkou.

  3. Polévku z červené řepy a rajčat ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!