Polévka se zeleninou a kroupami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 špetka majoránka 1 ks cibule 2 ks mrkev 80 g kroupy 2 snítky celer řapíkatý 1 hrst petrželová nať 250 g hovězí kližka 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon
Postup Polévka se zeleninou a kroupami recept
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.
Maso nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme, zalijeme vodou, přidáme bujon, sůl, pepř a zvolna vaříme.
Cibuli a česnek nasekáme najemno, mrkev a celer na kousky, na zbylém oleji zeleninu opečeme, přisypeme ji k masu a krátce povaříme, nakonec vmícháme kroupy a petrželku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Polévka se zeleninou a kroupami je sytá a může nahradit i hlavní chod.