Polévka se zeleninou a kroupami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 špetka majoránka
1 ks cibule
2 ks mrkev
80 g kroupy
2 snítky celer řapíkatý
1 hrst petrželová nať
250 g hovězí kližka
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.

  2. Maso nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme, zalijeme vodou, přidáme bujon, sůl, pepř a zvolna vaříme.

  3. Cibuli a česnek nasekáme najemno, mrkev a celer na kousky, na zbylém oleji zeleninu opečeme, přisypeme ji k masu a krátce povaříme, nakonec vmícháme kroupy a petrželku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  4. Polévka se zeleninou a kroupami je sytá a může nahradit i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!