Pohanková placka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g pohanka
2 ks cibule krájená nadrobno
1 ks brambory (větší)
podle potřeby
strouhanka
sádlo
podle chuti
1 špetka sůl a pepř
4 stroužky česnek prolisovaný
1 špetka sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku vsypeme do osolené vařící vody a vaříme do měkka. Odstavíme z plamene, hrnec přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a dáme na teplé místo cca 15 minut dojít. Pohanku následně scedíme a vsypeme do mísy.

  2. Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Kdo chce, může k cibulce přidat uzeninu. Osmaženou cibuli přidáme k pohance, dále přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek a na jemno nastrouhaný brambor.

  3. Všechny takto připravené ingredienci v míse dobře promícháme do polotuhé hmoty. Zahustit můžeme přidáním strouhanky. Hmotu na pohankovou placku rozprostřeme na dobře vymazaný plech v tloušťce 2 - 3 cm.

  4. Pohankovou placku pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!