Hřejivá polévka minestrone recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks cibule
0,5 ks cuketa
3 ks mrkev
kapusta
parmazán
1,2 l zeleninový vývar
1 ks brambor
1 řapík řapíkatý celer
50 ml extra panenský olivový olej
extra panenský olivový olej
1 hrst hladkolistá petrželka
400 g rajčata v konzervě
400 g bílé fazole v konzervě

Postup přípravy receptu

  1. Menší 2 cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Menší mrkve očistíme a rozkrájíme na půlkolečka. Brambor a půlku cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Kousek kapusty nakrájíme na nudličky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Hladkolistou petrželku nasekáme nadrobno

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev, řapíkatý celer, brambor, cuketu, česnek a společně orestujeme

  3. Přidáme nakrájené rajčata, zeleninový vývar a vše přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme probublávat přibližně 20 minut. Přidáme kapustu a pokračujeme dalších 10 minut

  4. Nakonec do hrnce přidáme propláchnuté a scezené fazole a petrželku. Podle chuti dosolíme

  5. Hřejivou polévku minestrone servírujeme zakápnutou kapkou olivového oleje a zasypanou hoblinkami parmazánu

  6. Zdroj: iPrima.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!