Hříbková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1,5 l voda 250 ml šlehačka podravka 1 ks menší cibule zelená petrželka 1 lžíce mletý kmín 100 g kořenová zelenina hotová jíška 4 ks střední brambory 200 g mražené hřiby
Postup Hříbková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli, nastrouhanou zeleninu a hřiby nakrájené na kousky. Mezi tím oloupeme brambory a nakrájíme na menší kousky
Orestovanou směs hub a zeleniny zalijeme vodou, přidáme brambory, mletý kmín a vaříme do měkka. Přilijeme šlehačku, dochutíme podravkou a podle potřeby dohustíme hotovou jíškou
Polévku provaříme a můžeme podávat. Hříbkovou polévku na talíři zdobíme petrželkou.