Hříbková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1,5 l voda
250 ml šlehačka
podravka
1 ks menší cibule
zelená petrželka
1 lžíce mletý kmín
100 g kořenová zelenina
hotová jíška
4 ks střední brambory
200 g mražené hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli, nastrouhanou zeleninu a hřiby nakrájené na kousky. Mezi tím oloupeme brambory a nakrájíme na menší kousky

  2. Orestovanou směs hub a zeleniny zalijeme vodou, přidáme brambory, mletý kmín a vaříme do měkka. Přilijeme šlehačku, dochutíme podravkou a podle potřeby dohustíme hotovou jíškou

  3. Polévku provaříme a můžeme podávat. Hříbkovou polévku na talíři zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!