Pikantní ryba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička ocet
1 lžička glutasol
1 lžička cukr krupice
1 ks velká cibule
2 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
1 lžička mletý zázvor
2 lžíce dezertní víno
1 lžíce ostrá hořčice
700 g hejk

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou rybu zbavenou ploutví nakrájíme na silnější proužky nebo špalíčky. Použít můžeme hejka, ale i kapra, úhoře nebo filé

  2. Cibuli nasekáme nadrobno, pokud máme mladé cibulky (4ks), tak na kolečka a smícháme se všemi ostatními přísadami na marinádu. Do marinády vložíme kousky ryby a necháme alespoň půl hodiny uležet

  3. Naložené kousky ryby z marinády vyjmeme a necháme okapat. Prudce osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran. Osmaženou rybu vyndáme a k vysmaženému oleji přilijeme marinádu a krátce ji povaříme. Kousky ryby vrátíme do marinády a promícháme

  4. Pikantní rybu podle čínské kuchyně podáváme nejlépe s rýží nebo chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!