Podzimní tagliatelle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks šalotka 4 lžíce zeleninový vývar 1 sklenka suché bílé víno 10 ks cherry rajčátka 1 ks bílá paprika 250 g tagliatelle 100 g krémové žampiony 50 g sýr Grand Moravia podle chuti mletý pepř provensálské koření mořská sůl podle potřeby extra panenský olivový olej
Postup Podzimní tagliatelle recept
Postup přípravy receptu
-
Na menší kousky nakrájíme cibulky typu šalotka, žampiony, bílou papriku a na půlky rozkrojíme cherry rajčátka. V hrnci na těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente tagliatelle (cca 5 minut).
Připravíme si pánev, kde necháme krátce na olivovém oleji osmahnout 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Poté na mírnějším ohni přidáváme postupně šalotku, cherry rajčátka, bílou papriku a samozřejmě podzimní houby (např. naše žampiony). Mírně podusíme a necháme zabublat sklenkou bílého vína. Odstraníme česnek. Asi po 5 minutách, kdy se vínko vyvaří, přidáme pár lžic ze zeleninového vývaru. Dá se nahradit tekutým teplým kvalitním zeleninovým bujonem. Přidáme 1 naběračku z varu těstovin.
Ve finále přidáme z hrnce do pánve již al dente připravené těstoviny tagliatelle. Těsně před podáváním zasypeme provensálským kořením, pepřem a dle hustoty omáčky také tvrdým sýrem typu parmazánu.
Podzimní tagliatelle můžeme ozdobit na talíři snítkem jednoho z provensálského koření (rozmarýn, tymián, majoránka, saturejka a bazalka) a podáváme.