Podzimní tagliatelle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks šalotka
4 lžíce zeleninový vývar
1 sklenka suché bílé víno
10 ks cherry rajčátka
1 ks bílá paprika
250 g tagliatelle
100 g krémové žampiony
50 g sýr Grand Moravia
podle chuti
mletý pepř
provensálské koření
mořská sůl
podle potřeby
extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na menší kousky nakrájíme cibulky typu šalotka, žampiony, bílou papriku a na půlky rozkrojíme cherry rajčátka. V hrnci na těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente tagliatelle (cca 5 minut).

  2. Připravíme si pánev, kde necháme krátce na olivovém oleji osmahnout 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Poté na mírnějším ohni přidáváme postupně šalotku, cherry rajčátka, bílou papriku a samozřejmě podzimní houby (např. naše žampiony). Mírně podusíme a necháme zabublat sklenkou bílého vína. Odstraníme česnek. Asi po 5 minutách, kdy se vínko vyvaří, přidáme pár lžic ze zeleninového vývaru. Dá se nahradit tekutým teplým kvalitním zeleninovým bujonem. Přidáme 1 naběračku z varu těstovin.

  3. Ve finále přidáme z hrnce do pánve již al dente připravené těstoviny tagliatelle. Těsně před podáváním zasypeme provensálským kořením, pepřem a dle hustoty omáčky také tvrdým sýrem typu parmazánu.

  4. Podzimní tagliatelle můžeme ozdobit na talíři snítkem jednoho z provensálského koření (rozmarýn, tymián, majoránka, saturejka a bazalka) a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!