Dušený hrášek s novým bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
majoránka
1 ks cibule
2 - 3 ks mrkev
libeček
voda na podlití
300 g zelený hrášek
mletý černý pepř
8 - 10 ks nové brambory
1 kostka bylinkový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zelený hrášek vyloupeme z lusků, navážíme si asi 250 - 300 g. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Malé nové brambory očistíme kartáčkem a necháme celé, vybereme menší kousky

  2. Na másle nejprve osmahneme nakrájenou cibuli, na ni vhodíme hrášek a orestujeme. Zalijeme vodou, vhodíme celé brambory, přidáme kostku bujonu a pod pokličkou podusíme doměkka. Mrkev přidáváme asi až po 15 minutách dušení, změkne za chviličku. Dušený hrášek s novým bramborem ochutíme pepřem, majoránkou, libečkem a ještě krátce podusíme, šťávy by nám mělo zbýt jen maličko

  3. Dušený hrášek s novým bramborem podáváme jako hlavní chod. Podáváme teplé a nic dalšího není potřeba. Recept uvítají hlavně vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!