Podzimní slast recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks cibule 250 ml smetana 1 ks cuketa 1 konzerva rajčatový protlak 1 ks lilek 350 g houby 500 g penne 250 ml červené víno podle chuti 1-2 stroužky česnek sůl tymián rozmarýn podle potřeby olej
Postup Podzimní slast recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na rozehřátém oleji. Zeleninu a houby očistíme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem, podle potřeby rozkrájíme.
Cibuli a česnek zesklovatíme na slanině. Přidáme houby, cuketu a lilek a společně opékáme. Bylinky s rajčatovým protlakem, cukrem, vínem a smetanou vmícháme do zeleniny. Společně dusíme asi 10 minut.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Ze zeleniny vyjmeme bylinky, pokrm osolíme a poklademe na těstoviny. Můžeme ozdobit rozmarýnem.
Podzimní slast ihned podáváme.