Podzimní slast recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks cibule
250 ml smetana
1 ks cuketa
1 konzerva rajčatový protlak
1 ks lilek
350 g houby
500 g penne
250 ml červené víno
podle chuti
1-2 stroužky česnek
sůl
tymián
rozmarýn
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na rozehřátém oleji. Zeleninu a houby očistíme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem, podle potřeby rozkrájíme.

  2. Cibuli a česnek zesklovatíme na slanině. Přidáme houby, cuketu a lilek a společně opékáme. Bylinky s rajčatovým protlakem, cukrem, vínem a smetanou vmícháme do zeleniny. Společně dusíme asi 10 minut.

  3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Ze zeleniny vyjmeme bylinky, pokrm osolíme a poklademe na těstoviny. Můžeme ozdobit rozmarýnem.

  4. Podzimní slast ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!