Podzimní dýňový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
75 ml ocet
1 ks skořice
75 ml voda
0.5 ks citron
500 g dýně
100 g cukr krystal
mletý bílý pepř
50 g vlašské ořechy
2 ks malá červená jablka
150 g polníček (salát)
zálivka
3 lžíce olej
50 ml ocet
1 ks cibule
200 g celer

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme ocet, vodu, cukr, oloupanou citronovou kůru i celou skořici, přidáme na kostky nakrájenou oloupanou dýni a dusíme 15 - 20 minut. Pak vyjmeme dýni a necháme ji okapat.

  2. Cibuli i celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme octem a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme i opepříme. Vmícháme cibuli, odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Salát propláchneme, necháme okapat a rozložíme na misky. Na salát rozdělíme dýni, na měsíčky nakrájená čerstvá neloupaná jablka a nadrobno nasekané ořechy. Podzimní dýňový salát podáváme přelitý octovou zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!