Podzimní dýňový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 75 ml ocet 1 ks skořice 75 ml voda 0.5 ks citron 500 g dýně 100 g cukr krystal mletý bílý pepř 50 g vlašské ořechy 2 ks malá červená jablka 150 g polníček (salát) zálivka 3 lžíce olej 50 ml ocet 1 ks cibule 200 g celer
Postup Podzimní dýňový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Svaříme ocet, vodu, cukr, oloupanou citronovou kůru i celou skořici, přidáme na kostky nakrájenou oloupanou dýni a dusíme 15 - 20 minut. Pak vyjmeme dýni a necháme ji okapat.
Cibuli i celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme octem a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme i opepříme. Vmícháme cibuli, odstavíme a necháme vychladnout.
Salát propláchneme, necháme okapat a rozložíme na misky. Na salát rozdělíme dýni, na měsíčky nakrájená čerstvá neloupaná jablka a nadrobno nasekané ořechy. Podzimní dýňový salát podáváme přelitý octovou zálivkou.